Waarom IbeXperience?

Waarom gaan we zo lang weg? Waarom willen we naar Afrika? Hoe moet het dan met ons werk? Allerlei vragen die wij onszelf ook gesteld hebben. Al jaren hebben we het gevoel dat we weg willen, dat we ruimte en vrijheid om ons heen willen voelen om daarmee hopelijk tot een idee te komen van wat we met de andere helft van ons leven zullen gaan doen. We staan open voor nieuwe inspiraties en mogelijkheden.

Het wordt een grote reis waarin wij willen reizen, ervaren en beleven. De eindbestemming, het rijden en het kilometers maken is niet het doel, het is slechts een middel om onze reis te kunnen maken. Zoals andere reizigers zo mooi zeggen: De weg naar meer genieten is meer genieten van de weg!

Een aantal jaren geleden zijn wij voor het eerst in Afrika geweest. (zie ons verslag van Namibië en Zuid Afrika in ‘andere reizen’). Vooral in Namibië hebben wij ons ‘Afrika virus’ opgedaan, hier willen we meer van zien en ervaren!! Uiteraard hopen wij veel dieren te zien, een hele belangrijk onderdeel, vooral voor Ray.

ibeXperience.nl

Wij zijn allebei geboren onder het sterrenbeeld Steenbok en ook de auto blijkt in deze periode van de fabrieksband afgerold te zijn dus wij gaan met drie steenbokken op pad! Een andere benaming voor de steenbok is Ibex. In de benaming hebben we een combinatie gemaakt tussen de Ibex
en onze avontuurlijke reis ervaringen (experience). Zo ontstond de naam IbeXperience. Wij verlaten de Scheveningse kust, rijden via de bergen naar het oosten, vervolgens naar het zuiden om daarna via het westen weer naar het noorden te gaan… Onze tip: volg de verslagen, bekijk de beelden en reis een beetje mee!