Tanzania Samaki wa nazi

Samaki wa nazi – Vis in kokossaus

Ingrediënten:
1 kg stevige vis
zout
wat olie
een ui, gehakt
2 teentjes knoflook, geplet
1 eetlepel kerriepoeder
2 eetlepels tomatenpuree
1 of 2 rode Spaanse pepers
sap van een halve citroen
500 ml kokosmelk

Bereidingswijze:
Maak de vis schoon, spoel deze af en bestrooi hem met wat zout. Verhit dan de olie in een pan en bak de vis bruin. Schep de vis uit de pan en houd hem warm. Fruit daarna de ui in dezelfde olie bruin.
Voeg daarna de knoflook toe en roer deze erdoor, laat dit 1 minuut pruttelen en voeg dan de kerriepoeder, de tomatenpuree, de Spaanse pepers en het citroensap toe.
Roer dit goed door en blijf roeren, laat het 2 tot 3 minuten pruttelen. Doe dan de kokosmelk erbij en breng dit al roerend aan de kook. Draai de warmtebron laag en leg de gebakken vis erin. Laat dit een minuut of 10 pruttelen, zodat alle smaken zich kunnen vermengen en de saus tot een romige consistentie kan inkoken.