Namibie Mosselen met Camembert Kipcurry met Garnalen

Mosselen in knoflookboter met gesmolten camembert

Ingrediënten:
-1 eetlepel olijfolie
-1 Sjalot (gesnipperd)
-1 teentje knoflook
-1 kg schoongemaakte mosselen
-2 dl droge witte wijn
-zout en versgemalen zwarte peper
– knoflookboter
-250 g net niet rijpe Normandische Camembert(zonder korst en in kleiene blokjes gesneden)
-50 g vers broodkruim
-2 eetlepels fijngehakte peterselie
-2 teentjes look (gesnipperd)
-zout en verse gemalen zwarte peper

Voorbereiding:
-verhit de olie in een pan en fruit de sjalot en look
-vuur verhogen en de mosselen in de pan doen
-giet de wijn erover en kruid met wat zout en peper
-deksel op de pan en vuur verlagen
-af en toe schudden met de pan tot alle mosselen open zijn

Bereiding:

-neem de bovenste helften van de schelpen
-leg de mosselen die vastzitten aan de onderste helft van de schelpen op de bakplaat
-schep in elke schelp een thee lepel van het gezeefde mosselvocht en een thee lepel knoflookboter
-leg op elke mossel een blokje camembert
-schep het broodkruim, peterselie, look en wat zout en peper in een kom dooreen en strooi dit mengsel over de mosselen
-verwarm kort voor serveren de ovengrill 10 min voor op de hoogste temperatuur
-schuif de bakplaat dicht onder de grill en als de kaas gesmolten is, goudbruin van kleur, de plaat uit de oven nemen.

 

Kipcurry met Garnalen

Ingrediënten:
olie
2 kipfilets
1 ui
1 tl. kurkuma
1 eetl. kerriepoeder
zout
2 teentjes knoflook
2 cm gember
1 eetl. tijm
1 eetl. verse koriander
1 eetl. peterselie
400 gr. tomatenblokjes
10 garnalen
200 gr. kokosmelk
citroensap

Bereiding:
Verhit olie in een pan, en bak de kip (in stukjes) aan alle kanten bruin
Voeg knoflook, ui en gember toe, bak tot de ui glazig is
Doe de kurmkuma en currypoeder in een bakje en meng met een klein beetje water, tot een pasta
Voeg de pasta toe aan de kip en kook 2 minuten
Voeg de tijm, peterselie, tomaten toe en zout naar smaak
Roer af en toe door, laat de smaken gedurende 15 minuten inkoken
Voeg kokosmelk en garnalen toe, bak tot de garnalen rose kleuren
Garneer met verse koriander en citroensap