Montenegro Ćevapčići worst en Lepinja brood

Ćevapčići worst en Lepinja brood
Ćevapčići (spreek uit: Chewapchichi) zijn een soort gehaktworstjes. Ćevapčići is een nationale gerecht van Montenegro. De Ćevapčići worden vaak geserveerd met Lepinja, een plat brood.

Ingrediënten voor Ćevapčići:
500 g gehakt
1 teentje knoflook
peper en zout
1 theelepel olijfolie
3 eieren
1 eetlepel paprikapoeder

Ingrediënten voor Lepinja:
350 g bloem
30 g verse gist
1 tl suiker
1 tl zout
80 cl warm water
beetje melk

Bereiding van Ćevapčići:
Doe alle ingrediënten in een kom en meng dit net zolang totdat er een samenhangend geheel ontstaat, vorm er daarna worstjes van. Bak de worstjes in een koekenpan op middelmatig vuur net zolang totdat de Cevapcici een mooie bruine kleur krijgen en van binnen ook gaar zijn.

Bereiding van Lepinja:
Doe de suiker, zout en verse gist in een kom en doe er wat warme melk bij zodat het mooi gaat rijzen. Laat dit een paar minuten staan voordat je er 350 g bloem bij doet.Voeg nu de water toe en begin te kneden. Kneed net zo lang totdat het deeg niet meer aan je vingers blijft plakken. Doe nu een theedoek over de kom heen en plaats deze op een warme plek.Kneed het na het rijzen opnieuw goed door. Laat het nu weer staan totdat het weer volledig is gerezen. Maak het na de derde keer kneden plat op een met bloem bestrooid oppervlak. Vet een rond bakblik in en spreid hierin het deeg mooi uit. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius en bak de Lepinja net zolang totdat deze een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.

Lekker met wat gesnipperde uien, zure room, Ajvar (een paprikasaus) en Hüttenkäse.