Griekenland Bakaljaro me garides ke aromatika chorta

Bakaljaro me garides ke aromatika chorta
Visstoofpotje met kabeljauw, garnalen en aromatische kruiden

Ingrediënten:
een aantal teentjes geperste knoflook
sap en geraspte schil van een citroen
een fijngehakte ui
wat aardappels geschild en in blokjes gesneden
zoete paprika poeder
een beetje cayenne peper
fijngehakte tomaat met sap (eventueel uit blik)
garnalen zonder schaal
kikkererwten (vers of in blik)
kabeljauw filet in grote stukken gesneden
fijngehakte blaadjes van een bosje peterselie
wat fijngehakte dille
wat selderij blaadjes fijn gehakt
wat gedroogde Griekse kruiden
olijfolie
zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:
Als je verse kikkererwten gebruikt moeten ze eerst gekookt worden. Zet de kikkererwten dan de avond tevoren in ruim water te weken.
Kook ze daarna 1 uur in de snelkook pan.

Doe de dille, selderij, peterselie, de helft van de geperste knoflook en de geraspte citroenschil in de schaal en meng alles goed door elkaar.
 Verhit dan wat olijfolie in de pan en fruit de ui.
 Voeg daarna de aardappelen en nog wat olie toe en kook dit ca 5 minuten tot ze wat zacht geworden zijn.
 Doe de rest van de knoflook, de paprikapoeder, de Griekse kruiden en wat peper erbij.
 Blus het geheel met wat citroensap.
 Voeg daarna de fijngehakte tomaten met sap toe en vul bij met water tot de helft van de pan.
 Doe er eventueel nog wat zout en peper bij en roer dan alles door elkaar. 
Doe de deksel op de pan en kook dit op middelhoog vuur tot de aardappels gaar zijn, dit duurt ca 20 minuten.
Voeg nu de garnalen en de kikkererwten toe en kook het nog even ca 10 minuten zonder deksel.
 Voeg daarna de kabeljauw toe en dompel de vis goed onder in de saus.
 Stoof het geheel voor ca 8 minuten tot de vis gaar is.
 Sprenkel er nu wat peterselie blaadjes over .

De kabeljauw kan eventueel ook vervangen worden door zeebaars of zalm.
Serveer het visstoofpotje met warm knapperig bruin stokbrood.