Egypte Baba Ghanoesh

Baba Ghanoesh

Ingrediënten:
Aubergine
Citroensap
Tahini
Sesamzaad
2 teentjes knoflook, fijngesneden
zout en versgemalen zwarte peper
Extra virgin olijfolie
grote handvol vers korianderblad, fijngesneden

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de bakplaat licht in en leg de aubergines op de bakplaat. Prik er met een vork gaatjes in. Rooster de aubergines gedurende ca 30-40 minuten en draai ze regelmatig om. Haal de aubergine uit de oven en dompel ze in een kom koud water onder om te laten schrikken. Vervolgens is het vrij eenvoudig om de schil te verwijderen. Daarna de aubergines, samen met het citroensap, de tahini, sesamzaad en knoflook in een blender pureren en op smaak brengen met zout en peper.
De groenten in een middelgrote kom geleidelijk met de olijfolie vermengen en dan ongeveer drie uur in de koelkast laten rusten. Strooi er vlak voor het serveren fijngesneden verse koriander over.