Duitsland Brez’n

Recept: Brez’n (zoute krakelingen)

Ingredienten:
300  gram tarwemeel
1 dl handwarm water
1 zakje (10 gram) gist
1/2 eetlepel suiker
1 ei
grove zoutkorrels

Bereiding:
Los de gist op in het water, voeg de suiker en het bloem toe. Kneed 8 minuten tot een elastisch deeg. Laat het geheel een half uur rijzen onder een schone theedoek. Kneed het nogmaals goed door en verdeel het deeg in 10 gelijke bolletjes. Rol van het deeg veters van 30 cm lang en vorm de krakelingen: leg de deegveters in een U vorm, draai de uiteinden een hele slag om elkaar heen en klap ze dan naar beneden. Zet ze vast in de bocht van de U. Als het goed is heeft de krakeling drie ongeveer gelijke gaten (symbool voor de heilige drie-eenheid). Leg ze op de bakplaat, bestrijk ze met geklutst ei, strooi er wat grove zoutkorrels over, druk ze zacht in het deeg. Laat 10 minuten rusten. Bak ze daarna in 12 minuten op 200 graden. Warm zijn ze het lekkerst!