Botswana Mielieroomsop Venison ragout

Mielieroomsop – Maissoep
In Botswana wordt deze soep heel veel gegeten, vaak als voorafje bij een wildgerecht.

Ingrediënten:
1 middel grote ui
25 g boter
15 ml bloem
450 ml warme melk
450 ml kippenbouillon
1 blik kleine suiker mais
Selderijzout
Peper
60 ml room
Scheutje brandewijn eventueel
Schepje suiker eventueel

Bereidingswijze:
Snij de ui fijn en fruit het een paar minuutjes in wat boter. Voeg al roerend de bloem toe en laat het goed doorwarmen. Neem de pan van het vuur en klop de warme melk door het mengsel. Voeg de bouillon, mais, zout en peper toe en warm het geheel op tot aan het kookpunt, blijf goed roeren. Voeg op het laatst de room toe en breng de soep op de juiste temperatuur. Voeg eventueel vlak voor het opdienen een scheutje brandewijn en wat suiker toe.

Venison ragout
Ingrediënten:

1 Impala poot, of 1 kg Impala vlees in blokjes
2 gesnipperde uien
2 tomaten in stukjes gesneden
250 ml runderbouillon
Olie
Zout
Peper
250 g champignons
1 liter room
50 ml rode wijn
30 ml cranberry saus
wat fijngesneden peterselie

Bereidingswijze:
Voeg de Impala, uien, tomaten en bouillon samen en laat dit gedurende een uurtje sudderen op laag vuur. Haal het vlees er uit en plaats het in een andere pan, van de bouillon kun je eventueel soep maken. Voeg de kruiden toe aan het vlees, net als de champignons, de rode wijn en de room. Warm het geheel langzaam op en laat het een beetje inkoken. Als laatste, net voor het opdienen, mag de cranberry saus en de peterselie erbij. Serveer de ragout met rijst.