Albanië Qifqi

Traditionele Qifqi
Deze Albanese specialiteit uit Gjirokastra is echt fantastisch: eenvoudig te bereiden en echt super lekker! Een combinatie van rijst, ei en verse munt. Ze hebben er speciale pannen voor maar waarschijnlijk gaat het ook prima in een poffertjespan, de hapjes worden dan iets kleiner dan het oorspronkelijke gerecht.
Wij aten dit in Gjirokastra en omdat wij zo enthousiast reageerde op de verrassende smaak beloofde de kok ze de volgende ochtend vers voor ons te bakken zodat wij ze mee konden nemen voor de lunch: ook koud zijn ze erg lekker!

Ingrediënten:
6 eieren
1 kg rijst
verse munt
zwarte peper en zout
olijfolie
harde witte geiten of schapen kaas, geraspt

Bereiding:
Kook de rijst in voldoende water tot het droog en gaar is. Roer het om met een spatel en laat het iets afkoelen. Roer de eieren, munt, peper en zout door de rijst. Verwarm de poffertjespan (of een kleine koekenpan) en laat de olie warm worden. Schep het rijst met eimengsel in de pan en bak het geheel aan beide kanten tot het knapperig is. Strooi er een beetje geraspte kaas overheen voor het serveren.