Nederland – Vertrek

Vlak voor vertrek
De auto is klaar voor vertrek! Na maandenlang werken is het net op tijd klaar. De kasten zijn ingebouwd en de kratten zijn gevuld met oa een voorraad dropjes voor de komende maanden, misschien wel jaren…… Nu alleen nog 45 liter water en 170 liter diesel tanken maar dat laatste kunnen we misschien maar beter niet in Nederland doen. Helaas is de mogelijkheid om in Libië voor 9 eurocent per liter te tanken komen te vervallen.
De laatste dagen worden vooral in beslag genomen door de laatste afscheidsetentjes en afscheidsborrels, heerlijk om te merken dat we zoveel lieve mensen om ons heen hebben! Over twee dagen is het zover: onze grote reis gaat beginnen!!!

Uitzwaaien
6 maart 2013, nu is het echt zover: de grote reis gaat beginnen! Met de nodige kriebels in de buik pakken wij de laatste spulletjes in. Voor de kinderen worden de kras landkaarten ingepakt als afscheidskado zodat ook zij ons kunnen volgen en een beeld krijgen van waar we tijdens onze reis zijn.

Uitzwaaien kinderen op de auto

Vanaf 17 uur werd het drukker in de Helmstraat: heel veel lieve mensen kwamen langs! We werden ontzettend verwend met vele kadootjes (oa nog veel meer drop….!), kaartjes en persoonlijke herinneringen. Het gaf een heel dubbel gevoel, aan de ene kant fantastisch om zoveel warmte, liefde en betrokkenheid te voelen, tegelijkertijd te moeten realiseren dat we deze geweldige mensen een jaar lang zullen missen! De tranen bleven dan ook niet helemaal uit….

Uitzwaaien kinderen op de auto-001

De kinderen vonden het prachtig om in, rond maar vooral ook op de stoere auto te mogen spelen! Helaas kwam ook daar een einde aan, na nog een paar laatste knuffels reden wij om 21:10 de straat uit, uitgezwaaid door vele lieve mensen, nu was het echt begonnen!

Uitzwaaien kinderen op de auto-002

Vlakbij Eindhoven dronken we een laatste koffie en thee op Nederlandse bodem, samen met onze vrienden Maaike en David die op weg waren naar Limburg om daarna weer terug te keren naar Cambridge.

Foto album Uitzwaaien:

Wij gaan door naar Duitsland….