Turkije

6 Pinara-030tTijdens onze reis op weg naar Afrika zijn we de langste tijd in Turkije geweest. Het land vormt op meerdere manieren een uitzondering op de andere landen waar we tot nu toe doorheen gereden zijn. Een geografisch verschil is dat het land ten oosten van Istanbul geen Europa meer is maar bij Azië hoort. De staatsgodsdienst was niet langer een Christelijke vorm maar werd Islamitisch.

wpid-IMG_1852.JPG
Istanbul was een drukke en grote stad met schitterende moskeeën. De west en zuidkust was rijkelijk voorzien van schatten uit de oudheid, veelal in ruïne vorm. De kalkafzetting, het natuurverschijnsel in Pamukkale was echt schitterend om te zien. Het binnenland werd gedomineerd door het geweldig imposante Taurus gebergte waar we geruime tijd doorheen gezworven hebben en ook in het wild kampeerden. De zuidkust verraste ons met de prachtige turkooise zee zoals wij die onder andere bij de baai van Kaputas tegenkwamen.

gevulde paprika en wijnbladerenWe ontmoette zeer vriendelijke en behulpzame mensen onderweg. Hoewel we soms een taaldilemma hadden vormde dit nooit echt een probleem, met een vriendelijke lach, handen en voeten en soms een tekeningetje kwamen we er altijd wel uit. Ook hebben we vele verschillende heerlijke gerechten gegeten, een paar recepten hebben we op de site geplaatst.

 

Omdat we zoveel verschillende ervaringen in dit land hebben opgedaan en het verhaal daardoor wel erg lang zou worden hebben we het hoofdstuk Turkije opgesplitst in meerdere verslagen met de bijpassende foto albums.

We beginnen met Turkije – Istanbul….