Oostenrijk

9 -14 Maart 2013
Vanuit München zijn we naar Flachau in Oostenrijk gereden om een paar dagen te kunnen skiën. Onderweg hebben we via internet een appartement gehuurd en bij aankomst was de eigenaresse helemaal verbaasd: wij stonden niet op de lijst… kan kloppen, we hebben pas 2 uur geleden geboekt… Toen we vertelden dat we zomaar voor een paar dagen langs kwamen omdat we onderweg zijn naar Zuid Afrika wist ze het helemaal niet meer: ben ik nou gek of zijn zij dat?!!!!

Gelukkig waren we net op tijd bij de ski verhuur om onze schoenen en skies uit te zoeken. Ook hier verbaasde reacties: Nederlanders met veel ski ervaring op indoorbanen?! En op weg naar Afrika?!

Toen we op weg waren om onze liftpassen te kopen werden we aangehouden door een paar mensen: of we nog interesse hadden in de overname van twee ski dagpassen? Na wat onderhandelen kregen we de 2e skipas gratis: een mooie besparing en weer een nachtje extra in Afrika….! De extra verrassing kwam toen bleek dat er ook nog E 6,00 borg op de kaarten stond die wij niet betaald hadden maar wel terug kregen bij het inleveren!

Perfecte sneeuw, mooie pistes en niet druk, af en toe een heerlijk zonnetje: geweldig! Gelukkig is het met ca +7 graden niet zo koud, wij hebben tenslotte niet veel dikke kleding bij ons. De sneeuw werd uiteraard gedurende de dag wel wat papperig. Ook hadden we momenten van mist, de laatste dag hadden we nauwelijks meer dan 12 meter zicht en sneeuwde het, hierdoor werd letterlijk alles wit voor onze ogen!Flachau, Oostenrijk-002k

In Wagrain hebben we een nostalgische ski wedstrijd gezien: houten skies, leren schoenen en in klederdracht, prachtig! Dat het niet gemakkelijk was om met lange wijde rokken en dit soort ski materiaal te skiën was wel duidelijk: onbedoelde duikelpartijen kwamen regelmatig voor.

Grappig is dat we duidelijk opvallen: Op de parkeerplaats werden we aangesproken door iemand die onze auto wel erg interessant vond en er graag meer over wilde weten. Dat hebben we met onze Dodge nog niet eerder meegemaakt….
Wij blijken trouwens niet de enige IbeXen op de Oostenrijkse berghellingen te zijn: bij de Auhofalm vonden we een Ibex met skies die overigens heerlijke Kaiserschmarrn mit Zwetschkenroster serveerde! (zie het recept op een andere pagina)

Foto album Oostenrijk: 

Door naar Slovenië en Kroatië….