Duitsland

7-10 Maart 2013
Nadat wij uit Nederland vertrokken zijn we richting Duitsland gereden. In de buurt van Keulen besloten we een hotelletje te zoeken. Om half twee ’s nachts vroegen we bij een benzine station de weg waarop de man spontaan op zijn fiets sprong om ons voor te gaan naar een mooie plek in de stad. Herinneringen aan onze reizen in Azie kwamen weer boven waarbij we soms kilometers achter Chinezen aan liepen die nog wel familieleden met een verblijfplaats hadden… het ene geschikter dan het andere…. Helaas bleek het hotel van onze fietser helemaal vol te zijn, net als een aantal andere plekken. Uiteindelijk vonden we om 2:15 uur een hotel, moe maar voldaan vielen we in slaap.

Vanuit Keulen zijn we naar Ulm gereden. In het begin hadden we wat regen maar al snel werd dit verdreven en kwam het zonnetje tevoorschijn. In Ulm troffen we onze vriendin Corine. Van haar kregen we een rondleiding in het theater waar ze regelmatig in de orkestbak speelt. Niet echt een mooi theater (jaren ’70 en hard aan een opknapbeurtje toe..) maar het wordt wel intensief gebruikt. Daarna besloten we het mooie oude centrum van Ulm te bekijken, inclusief het kleine Venetie: een combinatie van kanaaltjes, bruggetjes en huizen in het water. Uiteraard hebben we ook de impulsante kerk in gotische bouwstijl bezocht: Het Munster van Ulm met de hoogste kerktoren ter wereld. Het verhaal gaat dat de vogels geholpen hebben met de bouw van deze kerk en als dank daarvoor zijn er veel beelden van vogels in de stad te vinden. Na een gezamenlijke lunch was het voor Corine weer tijd om richting haar repetitie te gaan en vertrokken wij naar het huis van Corine en Reinier in Munchen.

Ulm munster Ulm vogel

In Munchen hebben wij onze Carnet de passage opgehaald: het paspoort voor onze auto wat we nodig hebben voor veel Afrikaanse landen. We mochten nog even vanaf de 9e etage over de enorm grote stad uitkijken, leuk!

Het was weer prachtig weer, we hebben lekker zonder jas door de stad en het park gelopen en in de zon gezeten!! In de Englischer Garten was het terras van de Biergarten gezellig vol. Het Duitse bier en de Brez’n (zoute krakeling) smaakten heerlijk.

Foto album Duitsland:

Door naar Oostenrijk…..