Vooraf – 2013

Begin 2013, de reis gaat bijna van start….

Jaren terug ontstond het plan voor deze reis. Ray was net 40 en kocht bijna een Harley Davidson (tja, 40-ers) en Wendy veranderde dat plan door een reisverslag van overlanders te laten zien. Direct enthousiast werd er met de planning begonnen, ook een eerste opzet voor de tekst van een website had Ray al geschreven.

Nu zijn we jaren verder en is het er, vanwege werk, huis en vooral huisdieren niet van gekomen. Inmiddels zijn helaas 2 van deze 3 redenen om niet te gaan veranderd en zijn we niet meer aan huis gebonden. Natuurlijk, familie en vrienden maar die mogen via deze site een klein beetje mee reizen.

Het plan: We rijden van Den Haag naar Kaapstad.
De route is echter constant aan verandering onderhevig vanwege diverse conflicten en negatieve reisadviezen.

– Het eerste plan om via Marokko door de Sahara te rijden en dan in Mali bij te komen van de grens perikelen bij Senegal en Mauretanië is door de onrust in Mali teniet gedaan.

– Het alternatief was ook heel mooi. Via oost europa naar Turkije, een prachtige reis op zich. Dan via Syrië naar Egypte en verder afzakken door Oost Afrika. Tja, Syrië ….

– De boot van Turkije naar Egypte dan, die vaart ook regelmatig. Nee helaas, sinds de protesten en het aftreden van Mubarak vaart er geen boot meer van Turkije naar Egypte.

– Het wordt de ferry van Genua (Italië) naar Tunis (Tunesië). Dan door Libië naar Egypte.
Tenminste… dat dachten we…..

Update: Februari 2013
Nieuw plan, nieuwe kansen

-Vanwege gewijzigde veiligheidssituatie in Libië hebben wij de route weer moeten wijzigen.
We gaan toch naar Turkije als het goed is vaart er nog 1 maatschappij naar Egypte, dit bleek uiteindelijk de een na laatste overtocht te zijn. Nu maar hopen dat Egypte tegen die tijd weer wat rustiger is.

De reis gaat nu echt beginnen, ons vertrek uit Nederland….