Dagje knutselen

We zitten nu een paar dagen in het zelfde hotel met een ruime parkeerplek voor de deur en mooi weer; het moment om even aan de auto te knutselen.

Voor Defenders is er van alles te koop wat accessoires betreft. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is verkrijgbaar. Een aantal van dit soort producten heb ik dan ook niet zelf gemaakt maar besteld. Helaas bleek al snel dat of alles slecht gemaakt is of dat alle Defenders net even anders zijn, vreemd voor een auto die van de lopende band komt maar toch. Tot nu toe heb ik thuis alles aangepast voordat het gemonteerd kon worden ook de producten die speciaal voor ons bouwjaar gemaakt waren. Op zich geen probleem met alle gereedschap, machines en een werkplaats maar wel gek dat niets past. Behalve de set luchtvering voor de Defender 110. Dat bleek goed te passen, althans, ik had mijn twijfels maar na de montage heb ik het door de garage waar ik het gekocht had laten controleren en het was goed gemonteerd.

Tijdens het stuiteren in Albanië voelde ik ineens dat de vering anders was. Bij controle bleek dat de top door de beugel heen kwam zoals ik al beredeneerd had; stom volgende keer direct naar mezelf luisteren….
Luchtvering3Luchtvering2Luchtvering1
Vandaag dus op zoek naar staal strips en een bedrijfje waar ik mocht lassen. Omdat ik geen Turks spreek heb ik maar bij het hotel gevraagd of ze wisten waar ik terecht kon. Nu bleek het hotel een lasapparaat te hebben en met wat zoeken ook wel wat stukjes staal van hun sierhek…. Dit paste niet maar in het centrum was een constructie bedrijf waar ze de juiste staal plaatjes hadden. Geweldig, nu kon ik het gewoon voor de deur, in de zon repareren. De zeer behulpzame mensen van het hotel maar ook de buren en gasten van het restaurant ernaast kwamen regelmatig even vragen of ze nog konden helpen of gewoon even kijken en kletsen. Super vriendelijk!

Al met al was het een leuke afwisseling op de vele, overigens zeer indrukwekkende, ruïne bezoeken van de afgelopen dagen, hierover later meer.

4 gedachten over “Dagje knutselen

  1. Wat goed! En geweldig dat iedereen zo meewerkte. Komt alles toch nog op zijn pootjes ( wielen) terecht. Veilige reis verder. Liefs!

  2. Hoi, wat is het toch hardstikke leuk, dat wij zo met jullie reis mogen meegenieten. liefs

  3. Zou wel een mooi verhaal zijn geweest als je met een stuk sierhek aan je auto (en wat nog meer?) uiteindelijk in kaapstad aankomt 🙂
    Maar tot nu toe is het ook al een erg mooi verhaal!

Reacties zijn gesloten.