Namibië Dagboekverslag

7:00 uur
Tijd om op te staan, we worden de tent uitgebrand, het zonnetje doet al aardig haar best om Namibië op te warmen. We nemen een lekkere douche en beginnen met het inpakken van onze spulletjes. Ray doet de dagelijkse auto check: olie en koelvloeistof controleren, bandenspanning nakijken.
8:00 uur
We genieten van een ontbijtje in het restaurant en gaan nog even op de foto voor in het grote overlanders-boek van Oppi- Koppi camp.
9:00 uur
In het dorpje doen we wat boodschappen, halen onder andere lekkere verse broodjes en gerookte ham, verder wat tomaten, komkommer, sla en frisdrank. Bij het benzinestation tanken we vol.
1t In Kaokoland-0589:45 uur
We vertrekken op weg naar Kaokoland in het uiterste noord-westen. We volgen een mooie route via Palmwag en Sesfontein.
11:00 uur
Even een fotostop
12:00 uur
We passeren de veterinaire check bij Palmwag en vullen de tank voor de laatste keer op.
13:00 uur
Langs de weg staat een vrouw te liften, we besluiten de kwebbelende vrouw mee te nemen.
13:15 uur
In Sesfontein zetten we de vrouw weer af
13:35 uur
We nemen de afslag naar de Olifant Song campsite en komen al snel in het diepe zachte zand terecht. We volgen de tracks, bordjes staan er verder niet meer. Het fijne gips achtige stof grijpt om de auto heen en ontneemt ons het zicht. Toch is stilstaan in dit zachte zand geen optie, langzaam rollen we door tot het stof weer langzaam neerdaalt.
14:10 uur
De GPS geeft aan dat we de campsite bereikt hebben, behalve stof is er echter niets.
14:45 uur
We bereiken de zeer eenvoudige campsite maar er is niemand aanwezig en het stelt niet veel voor dus we besluiten zelf een plekje te zoeken.
15:00 uur
We kijken goed rond naar en mooi en veilig plekje. We willen niet teveel zichtbaar zijn vanaf de weg, een beetje beschut tegen de wind en stof, liefst zoveel mogelijk vlak ivm de daktent en als het kan ook nog een mooi uitzicht.
15:30 uur
We vinden een mooi plekje om te overnachten en zetten gelijk de tent op. We graven een kuiltje voor de sanitaire stop. In de auto blijkt nog een tas te liggen van de vrouw die we eerder mee hadden genomen. Vanwege de enorme stank leggen we de tas een paar meter van de auto af in het zand.
16:00 uur
Het gasstelletje zetten we op de grote rots en maken een lekker kopje muntthee in de schaduw. We besluiten om maar gelijk wat te eten te maken, een soort groenten goulash met een vers broodje.
16:35 uur
Spulletjes afwassen bij het kraantje achterin de auto en weer opruimen.
17:00 uur
Na wat foto’s is het tijd voor een boekje, liggend op ons Pinkpop kleedje in de schaduw van de auto, het is nog steeds erg warm in de zon.
19:30 uur
De zon gaat onder en het wordt al snel heel donker.
20:00 uur
We kruipen ons bedje in, lezen nog wat en vallen dan in slaap.

7:30 uur
Ray wordt wakker van een ezeltje wat op de rotsen scharrelt en hij besluit op te staan, Wendy volgt al snel.
8:00 uur
Genieten eerst van een ontbijtje met koffie, thee, yoghurt en brood. Daarna begint Wendy met opruimen en inpakken en doet Ray de auto check. Samen klappen we de tent in.
8:45 uur
Tijd om weer te vertrekken, een mooie route door het mulle zand maar ook hardere ondergronden, droge rivierbeddingen met grind en rotsen.
10:00 uur
We rijden de droge rivier door, doorkruisen een klein plasje en daarna tussen de jonge plantjes door.
2t Modder avontuur-00310:10 uur
Water en klei-achtige modder, we zitten vast!! Halen de sloten van de rijplaten af, voorzichtig overstekend van de auto via de modder naar de kant. Starten met uitgraven, takken verzamelen en rijplaten achter de wielen te leggen.
11:15 uur
Proberen te starten en de auto achteruit te sturen maar de wielen slippen door en graven zich verder in. We gaan verder met graven, opkrikken en takken verzamelen om grip te krijgen.
12:00 uur
De auto staat weer op het droge! Ray vervolgt lopend de rivier om de route te beoordelen. Wendy start met opruimen. We spoelen de spullen zo goed mogelijk af in de rivier, Ray wast zichzelf en zijn broek in de rivier, Wendy laat de modder opdrogen en klopt het daarna wat af. We besluiten weer terug te rijden en de rivier niet langer te volgen.
12:45 uur
Stoppen op een schaduwplekje voor lunch en maken de rijplaten goed vast, dit hadden we eerder provisorisch gedaan. Nemen een scrubbad in de zachte warme zand en Ray trekt schone kleding aan, oa een droge onderbroek.
14:00 uur
Even een bandencheck, in de rivier hebben we ze afgelaten maar nu zijn ze niet helemaal gelijk meer qua spanning. We maken foto’s en rijden verder door het zand.
14:15 uur
In Sesfontein geven we de tas van de vrouw af.14:40 uur
We stoppen om te toasten op 40.000 km op de reisteller, 80.000 in totaal voor onze ibeX.
16:15 uur
Hebben een mooi kampeerplekje in het wild gevonden, we verkennen de omgeving te voet en maken foto’s.
17:00 uur
We maken een eenvoudige pastasalade met verse tomaatjes. Ray maakt het luchtfilter van de motor nog even schoon, geen overdaad met al die stof.
17:25 uur
Afwassen en opruimen van het avondeten. Ons doucheritueel start: eerst de modder afspoelen met een fles water, daarna met een klein beetje zeep op de hand zonder water inzepen. Vervolgens met de handdouche achter de auto zo goed mogelijk afspoelen zonder teveel kostbaar gefilterd drinkwater te verspillen. Afdrogen en verder lekker drogen in de wind, een nabehandeling met bodylotion.
18:00 uur
Terwijl Ray zijn tijdschrift leest schrijft Wendy aan de tekst voor de website.
19:30 uur
De zon begint te zakken, we maken nog een broodje klaar.
20:00 uur
Met boek en al ons bed/ tent in.

6t Damaraland-0547:00 uur
Ray staat op en gaat een wandelingetje maken.
8:30 uur
Eindelijk is Wendy ook wakker, Ray is inmiddels bezig met het ontbijt, een heerlijk gebakken ei met ham (wat een luxe!), koffie en thee.
9:15 uur
We doen de afwas en pakken alles weer in. De tent laten we zo lang mogelijk open staan zodat die nog even lekker door kan luchten. We vullen de waterflesjes en thermo bekers voor onderweg. Een scheutje citroensap in het water geeft een verfrissende smaak.
9:35 uur
Het is met 21 graden en veel wind best fris vanmorgen, Wendy trekt nog een extra shirtje aan. Ray pompt de achterbanden iets op, we verwachten een iets hardere ondergrond. Ook doet hij weer de olie en koelvloeistof check.
9:45 uur
We spuiten een verfrissend geurtje in de tent, halen het afvalzakje binnen en vegen de stof en modder van de stoelen.
10:00 uur
Tanden poetsen en plassen. Er zijn geen bosjes aanwezig dus zorg dat je met de wind mee plast, anders heb je natte voeten.
10:15 uur
Tijd om te vertrekken, Wendy rijdt het eerste stukje over een enorme hobbelweg.
12:45 uur
Plasstop, we zijn inmiddels 2,5 uur losgetrild. Ook de schroeven zijn uit het deurslot getrild waardoor die niet meer goed sluit. Ray repareert dit direkt, gelukkig was het maar bij 1 deur het geval.
13:00 uurRay neemt het rijden over, Wendy neemt de batterijoplader voor de camera op schoot.
15:00 uur
We besluiten uit te kijken naar een geschikte wild kampeerplek maar dat valt niet mee. Grote stukken zijn door middel van takken afgezet, de bergen zijn te steil of de vlaktes te open.
17:30 uur
We maken een noodstop voor een overstekende eekhoorn, gelukkig keerde hij net op tijd om en weken wij uit naar een andere kant, anders was het een platte eekhoorn geweest.
18:30 uur
Geen wildkampeerplek gevonden helaas. We rijden het kampeerterrein in Opuwo op. Terwijl we uit de auto klimmen merken we hoeveel spierpijn we hebben in de benen en billen, dat zal vast van het werken in de modder komen.
19:00 uur
We eten een hapje in het restaurant, hebben geen zin in koken.
20:00 uur
We doen de vieze modder was in de waston samen met water en een scheut wasmiddel, dat kan lekker trekken vannacht en morgen onderweg. We zetten de tent op en zetten de stoeltjes op het grasveldje(!).
20:15 uur
Nu eerst een plannetje voor de route voor morgen bedenken.
20:40 uur
Een heerlijke warme douche en haren wassen, er blijft overal modder vandaan komen.
21:00 uur
Met een drankje onder de sterrenhemel denken we aan de laatste dagen in het mooie niemandsland en hervat Wendy het schrijven voor de website.

Wij gaan weer door naar de Namibische Kust….