Kenia – Samburu NP

15-16 juli 2013
Het begon inmiddels een gewoonte te worden: bij iedere politiecheck werden wij aangehouden. Een gezellig kletspraatje over onze reis en uitleg van de route naar aanleiding van de kaart op het reservewiel deed wonderen. Voor de volledigheid toonden we ons rijbewijs en Comesa verzekering en dan waren ze weer helemaal tevreden. Ondanks dat we in Nederland een zeer volledige autoverzekering hadden afgesloten waren we in Addis overstag gegaan en hadden dit aangevuld met een Afrikaanse verzekering. Dit bleek een belangrijk geel formulier te zijn. Hoeveel deze verzekering zou dekken voor een premie van nog geen E 50,00 vroegen wij ons af maar de Comesa heeft zichzelf inmiddels al ruimschoots terug betaalt door het voorkomen van bekeuringen.

mount kenyaDe grillige top van Mount Kenia torende hoog boven het landschap uit. Met een hoogte van 5199 meter vormt dit het hoogste punt van Kenia en is het na de Kilimanjaro zelfs de hoogste berg van Afrika. Het overige landschap werd gevormd door de vele akkerlanden waar groenten, graan en aardappel verbouwd werd. De verscheidenheid aan groente en fruit in Kenia was echt enorm. We genoten weer van verse sla, goede tomaten en lekker passiefruit. Het landschap ging over in zand met de bekende acaciabomen en grote struiken met heldere bloemen in paars, roze en rood.

Samburu National Park
wpid-samburu.jpgIn Isiolo zagen we een zeer gemengde gemeenschap, de katholieke kerk naast de gospel kerk en daartegenover een prachtige moskee. Hoewel dit soms voor spanningen in dit gebied zorgt hadden wij daar geen last van. Op straat zagen we mannen en vrouwen in Islamitische kledij maar ook westerse kleding en de Samburu dracht met prachtige kralen en versierselen.

De temperatuur steeg naar boven de 30 graden, we reden het gebied van het Samburu National Park binnen. Het was tijd om het Keniase wild te spotten! Een prachtig park toonde ons vele giraffen, talloze herten, gazellen, dikdiks en soortgenoten maar ook Serval cats en pumba’s kruisden ons pad. Samburu-029tDe zebra’s waren in de minderheid maar toch kwamen we ze tegen, net als de hornbill vogels. De apen waren in grote getale aanwezig, verschillende soorten in enorme groepen, compleet met kleintjes. Hoewel we dit allemaal geweldig vonden vormden de ruim 60 olifanten een hele belevenis die nog overtroffen werd door de ontmoeting met een leeuwin met drie vrolijk spelende welpjes.
Samburu-103tHet absolute hoogtepunt was toen we een luipaard vonden!!! Zoals zijn naam al doet vermoeden lag hij lekker lui in het zonnetje op een rots. Zijn nieuwsgierigheid werd echter gewekt dus strekte hij zich uit om vervolgens onze kant op te komen. Op iets meer dan een meter afstand liep hij langs om vervolgens achter onze auto langs te lopen richting de bosjes. Wat was dat geweldig om deze mooie kat in het wild te zien!! Paul en Catharina: dank voor dit mooie jubileum kado!

Bij Lion King Bush camp vonden we een plekje voor de nacht. Terwijl wij onze daktent opzette kwam er een busje met andere gasten aan en groot was hun verbazing toen ze het Nederlandse kenteken zagen, waren wij helemaal komen rijden?! Ze konden het bijna niet geloven maar de ogen van vader Marcel en zoon Niels begonnen te glimmen: dat zouden zij ook wel willen doen samen! Een mooie inspiratie, wie weet lezen we over een tijdje hun verslag…. We hadden een gezellige avond waarbij de in de watten gelegd werden door de fantastisch gastvrije eigenaren.

Foto album Samburu NP:

Kenia Samburu
Kenia Samburujul 16, 2013Google Maps Location Photos: 38
 

Door naar het zuid westen van Kenia, Navaiha en Hells Gate….