Afrika 2013

Het is inmiddels alweer jaren geleden dat de eerste plannen voor een grote reis door ons uitgesproken werden. Daarna zijn we allerlei plannen gaan maken en begonnen we met sparen.  In Mei 2013 zijn we 25 jaar bij elkaar en in die jaren hebben we al vele mooie reizen gemaakt. Ook hebben we samen een oud huis volledig opgeknapt waar we ruim 4 jaar mee bezig waren. Wij hebben het samen allemaal goed doorstaan dus een grote reis in een kleine auto met een daktent moeten we ook kunnen!

omlaag glibberen

omlaag glibberen

Omdat de wegen in Afrika niet overal even goed zijn en offroad rijden heel iets anders is dan rijden op de geasfalteerde weg hebben we diverse offroad trainingen gedaan.

De auto is omgebouwd tot onze “camper”.  Lade’s en kasten van binnen voor kleding, eten en onderdelen.

 

Een extra brandstoftank van 100 liter brengt de voorraad op 175 liter plus nog 20 in een jerrycan.
Een 40 liter drinkwatertank met filtersysteem en nog de mogelijkheid om 50 liter water extra in jerrycan’s te vullen voordat we de droge gebieden in gaan.

rolkooi bouwen (1)

Om de auto een combinatie van extra bescherming en dakdrager; de met hulp van Chris Engel gebouwde rolkooi.

De Daktent er boven op, extra verlichting, extra reservewiel, verschillende onderdelen, snorkel, bullbar, te veel om op te noemen.

 

Voor ons gevoel zijn we er klaar voor. De vraag is alleen, waar drinken we champagne om ons 25 jaar samen zijn te vieren?
Het doet er niet toe, de fles gaat mee en waar we dan precies zijn zien we nog wel.
2013 wordt ons jaar!