Zuid Afrika – Terug

23 oktober – 1 december 2014

t5 In Kwazulu Natal M&L -007Kwazulu Natal 

Aangekomen bij Magda en Louis verbleven we eerst op een heerlijk plekje in het bos in Mtunzini, daarna in Illovu aan het strand waar we vanuit ons appartement uitzicht hadden over de oceaan en waar walvissen en dolfijnen hun springkunsten vertoonden. Het leek er op alsof de walvissen met ons meegekomen waren vanuit Argentinië en snel de oceaan overgezwommen waren.

 

t4 Ushaka Durban_108In Durban bezochten wij het Ushaka aquarium. Duizenden verschillende vissen in een prachtig decor met gekleurde koralen. De haaien scheerden rakelings langs ons terwijl de enorme roggen sierlijk bewogen en leken te zweven in het water. De zwart met wit gestreepte zebra murene vormde een mooie combinatie met zijn zwart wit gevlekte metgezel. Rustig bewoog de blauw met witte kwal zich voort terwijl de poetsvisjes druk bezig waren met het poetsen van de tanden van de grote vis. In een mooie choreografie en perfect synchroon sprongen de dolfijnen uit het water. De zeeleeuw klapte met zijn vinnen als applaus.

Johannesburg
Na een paar heerlijke dagen aan de westkust vertrokken we samen met Magda en Louis naar Johannesburg. We maakten heerlijke uitstapjes met elkaar in de buurt maar genoten ook van gezamenlijke etentjes thuis. t5 In Kwazulu Natal M&L -005

 

 

 

 

 

 

 

We kregen de Land Rover en wat campingspulletjes mee en vertrokken voor een week naar het Kruger National Park om diertjes te bekijken….t8 Somerset West-034Cape Town – Somerset West
Met moeite namen we afscheid van onze lieve vrienden Magda en Louis, wij hadden ons wederom heel erg thuis gevoeld in Johannesburg. Het werd echter tijd om richting de Kaap te gaan, het vrachtschip kwam in zicht. Eerst in ons rode tomaten huur autootje, later met Bonnie’s auto, toerden we door de westelijke provincie.  Terwijl het vrachtschip nog wat detours maakte en onze auto genoot van de cruise en verschillende extra havens bekeek kregen wij een heerlijk plekje bij Bonnie en David en hun dochter Kate aangeboden. Vanuit de cottage in Somerset West hadden we een mooi uitzicht op het zwembad, genoten van het zonnetje in de tuin en bovenal de gezelligheid met elkaar.

Aankomst
We namen nog een kijkje bij de haven, wat zeehondjes vertoonden hun zwemkunsten maar op de container moesten we nog wachten. t2 Cape Town 004Blijkbaar had de Land Rover het erg naar zijn zin in de container want hij deed er in totaal ruim 7 weken over terwijl wij hem  eigenlijk in 21 dagen verwacht hadden. Op 28 November, inmiddels dag 51, was het eindelijk zover: we konden onze vriend ophalen, de pakjesboot was aangekomen! Vol verwachting klopte ons hart toen we de container openmaakten. Een van de sjorbanden vertoonde wat slijtage als gevolg van de ruige overtocht maar verder was de auto ongeschonden.

Er was nog wat werk te doen, de vering kreeg zijn oorspronkelijke vorm terug en de banden werden gerouleerd. De voedsellade werd weer gevuld en de winterkleding mocht plaats maken voor de zomercollectie. Met een wat dubbel gevoel namen we afscheid van onze vrienden Bonnie, David en Kate, ons 3e thuis in Zuid Afrika. Toch werd het weer tijd om weer op pad te gaan.

Foto album Terug in Zuid Afrika:

Terug in Zuid Afrika
Terug in Zuid Afrikaokt 7, 2014Photos: 30
 

Wij rijden door de Zuid Afrikaanse Kgalagadi….