Mei 2022 Cyprus

Een korte vakantie met een Suzuki Vitara 4×4 cabrio over het prachtige eiland Cyprus.

Heerlijk eten, azuurblauwe zee, leuke 4×4 routes en mooie gebouwen.

Lees hier het hele verhaal…. 2022 Cyprus

2021 eindelijk weer op reis

2021 eindelijk weer op reis…

Na een gekke periode waarin Covid-19 het leven grotendeels bepaalde besluiten wij het heft weer in eigen handen te nemen en voorzien van de nodige mondkapjes, zelftests en desinfectie flesjes te vertrekken naar ons geliefde continent: Afrika!

lees je mee?……..

Alweer 33 jaar samen reizen

Dit jaar zijn wij al weer 33 jaar samen op reis. Natuurlijk heeft Covid-19 de afgelopen tijd aardig wat roet in ons reisleven gegooid maar wij hebben voor ons zelf de hele situatie als een ander soort avontuur benaderd. Samen zijn wij gezond, zonder corona tot aan de vaccinatie geraakt. En nu gaan we eindelijk weer reisplannen maken, vanuit Afrika horen wij onze trouwe Land Rover Defender al roepen.

Voor ons reisbedrijf, Ibex Adventures is het wel een moeilijke tijd geweest, maar onze gasten voor de 2020 Oktober reis, Namibië Het Ruige Noorden willen nog steeds heel graag mee, de reis start nu in september – oktober 2022. Er zijn nog enkele plaatsen vrij, dus als je geïnteresseerd bent in een reis door Namibië, pak je kans en ga mee op dit avontuur.

 

Dit jaar reizen wij al 30 jaar samen

30 jaar samen30 jaar samen
Vanaf dat wij elkaar kennen reizen we de wereld rond. 30 jaar geleden hebben wij elkaar ontmoet in Parijs. Omdat dat te vieren struinden wij de in Juni met onze Land Rover Defender door Damaraland, een prachtig gebied in Namibië, verlaten en uitgestrekt maar tegelijkertijd rijk en divers. Dit najaar trekken we door Zambia.

Benieuwd naar het verhaal? lees meer….

Een interview door Passionate Nomads

Routekaart op de reserveband

– een reis door Afrika en Zuid-Amerika –

We interviewden twee wereldreizigers.

Wendy Gieben en Raymond Bleijenberg reden met hun Landrover Defender van Scheveningen via Caïro en Kaapstad naar Buenos Aires en via zeven Zuid-Amerikaanse landen weer terug naar Afrika. Twee jaar en drie maanden later waren ze weer terug in Nederland. “We kunnen het reizen niet opgeven.”

De route van ibeXperience

Routekaart op de reserveband

Lees het hele verhaal op de webiste van Passionate Nomads
of kijk op de Passionate Nomads facebook pagina

Wij zijn een nieuw bedrijf begonnen… Ibex Adventures

foto van IbexAdventures In Afrika.

@Ibex Adventures

Begeleide 4×4 reizen waarin vrijheid een grote rol speelt. Wat onze reizen bijzonder maakt is het feit dat je zelf in je eigen stoere 4×4 huurauto met daktent rijdt. Dat betekent dat je je eigen route door de natuurparken kiest, speurend naar wild en dat je zelf bepaalt waar en hoe lang je stopt. Als je onderweg bij een dorpje wat fruit of souvenirs wilt kopen of met de vriendelijke bevolking wilt praten dan kan dat.
Volg ons op de kleine weggetjes, door water en zand, klimmend over rotsen. Wij ondersteunen je met onze gedegen offroad ervaring. Op de moeilijkere paden rijden we in konvooi. De route, de overnachtingen, grensovergangen, de excursies: je hoeft je geen zorgen te maken, wij zijn erbij om dit allemaal te organiseren. Het enige wat je hoeft te doen is volledig genieten van dit bijzondere avontuur onder begeleiding!
www.ibexadventures.nl

Terugblik en samenvatting

Inmiddels zijn wij weer terug in Nederland. Hoewel we nog niet helemaal in het Hollandse stramien zitten doen wij ons best. Regelmatig dwalen onze gedachten af naar de prachtige tijd die wij gehad hebben. Ook laten we alle alle landen nog even de revue passeren. De laatste updates staan op de site!

Header 1 Addo Elephant Park-001

 

Warm welkom

Bij thuiskomst zorgden vrienden en familie voor een warm welkom. Een welkom thuis feest in onze tuin compleet met Afrikaans eten, Belgisch bier en een Djambé show.
Wat een geweldige dag, bedankt allemaal!

2 Feestje in de tuin_006

2 Feestje in de tuin_012

2 Feestje in de tuin_011