Duiken
De duikwereld van Tobago ligt precies tussen de Atlantische Oceaan en de Caribische Zee; dat levert feitelijk twee verschillende prachtige duikbestemmingen op. PADI (Professional Association of Diving) riep de bestemming niet voor niets uit als één van de beste duikgebieden ter wereld. In totaal kan op 50 plaatsen gedoken worden, van 12 tot 40 meter diepte, tussen allerlei soorten roggen, hamerhaaien en zeeschildpadden. De watertemperatuur is gemiddeld 27 ºC.
Maverick Wreck. Dit is het wrak van een oude veerboot. Het was erg mooi om door het wrak heen te zwemmen en alle vissen en prachtig koraal te zien.
Dutchmans Reef. Hier hebben we mooie tuinen met waaierkoralen gezien, niet veel kleuren maar wel prachtige structuren. Helaas was het zicht echter niet zo goed. We kwamen 3 murenes tegen.
Cove Ledge. Deze duik is langs een steile rifhelling met veel sponzen. Er was erg veel stroming, hierdoor was het zicht niet zo goed.  Toch hebben we een grote schildpad en een kleine haai gezien!
In het noordoosten van Tobago aan de Atlantische kust ligt het startpunt Speyside. In het zuidwesten aan de Caribische kant ligt het startpunt Pigeon Point. Omdat er rond Tobago nog steeds niet intensief gedoken wordt, worden er nog dagelijks nieuwe duikplaatsen gevonden en nieuwe vissen ontdekt. Wij hebben op verschillende plaatsen gedoken.
Flying Reef, dit was een ontspannen  duik. We hebben roggen en groot koraal gezien.
Runway Speyside. Hier was het zicht een stuk beter, weer hebben we schildpadden gezien en ook een hele grote groene murene.
Japanese Garden Speyside. Hier was weinig vis te zien, vooral veel koraal.
Stingrayalley. Zoals de naam al doet vermoeden hebben we hier een stingray gezien. De omgeving zag er vrij doods uit en er was veel omgevallen -dood- koraal helaas.
Cove Reef. Hier hebben we een krab gezien die een mooi huis gevonden had in het koraal!
Bookmark Ends Speyside. Ook dit was weer een stromingsduik. Het was vrij helder en de fel gekleurde vissen waren prachtig.
Backyard Speyside. Op deze plek was veel stroming en ook verschillende stromingen die elkaar tegenkwamen waardoor het lastig was om er doorheen te zwemmen. Er was niet veel leven op deze duikstek. Wel kwamen we weer een schildpad tegen.