Ubon, Thailand
Vanaf Don Det zijn we met de bus naar Ubon gegaan, net over de Thaise grens.

Het landschap veranderde van een open omgeving naar bosrijk. De eenbaans weg werd 2x2 baans. Het aantal nieuwe pickups nam aanzienlijk toe. De bamboe hutjes werden stenen villa's. Ubon bleek een vrij grote stad te zijn.

Ubon wordt door westerlingen vooral als overstapplaats gebruikt, weinig toeristen gaan de stad in en verblijven daar. Op de kermis annex nachtmarkt waren wij dan ook een bezienswaardigheid tussen de locals: je hoorde steeds falang, falang! (buitenlander, westerling) en een hoop gegiechel. Engels wordt er nauwelijks gesproken en verstaan ze ook niet, alle teksten zijn in Thai. Soms wat lastig maar het heeft zijn charme. We bestelden bij een restaurantje een espresso koffie en een ice tea. We konden de menukaart niet lezen dus we bestelden op goed geluk. Het werd dan ook iets anders dan we gedacht hadden: De espresso koffie werd een grote beker koude shake in een soort cappuccino smaak, de ice tea werd een grote beker worteltjes sap met veel ijs. In een ander restaurantje bestelden we een hete thee en kregen een tosti met ham en kaas: duidelijk een spraakverwarring. Na hulp van en local die wel engels sprak kregen we alsnog een grote pot thee. De tosti mochten we opeten. Grappige ervaringen!

Ubon is het bezoeken meer dan waard. Ook hier hebben we  mooie boeddhistische tempels gezien maar ook een prachtige Chinese tempel! Erg kleurrijk en met mooie afbeeldingen van draken. In het hart van de tempel vonden we de beelden minder mooi: een soort kabouters. Ook was er een boeddha figuur met een hoofd van een speelgoed pop, van plastic. Ergens anders zagen we een complete beelden tuin bij de tempel Wat tai phrachao yai ong tue, het leek erg op disney land! Boeddhistisch, Chinees en Hindoeïstisch. Ubon heeft veel kleine straatjes met verschillende winkeltjes, vaak met vreemde combinaties van goederen, bijvoorbeeld knuffel beesten, groenten en scooter onderdelen: voor kind, moeder en vader?! Of een koffie barretje annex horloge makerij. Ook kwamen we een mijnheer tegen die verse springrolls aan het maken was, inclusief het super dunne buiten laagje van rijst. Die konden we uiteraard niet laten liggen: wat waren die lekker! Lekkerder dan de eendsaté en rijstpudding poffertjes die we eerder gevonden hadden, we willen van alles proberen. Dat dacht een Thaise dame in het park ook: we kregen allebei een berg tamarinde in ons hand gedrukt, dat moesten we echt proberen! We hadden de producten al eerder op de markt zien liggen maar nooit geproefd. Lekker, vrij zoet.