De Kookschool was (toen nog) in de achtertuin van Frits woonhuis. Een leuk ingerichte tuin met voor iedereen een plek met alle benodigdheden om Khmer te koken. We hebben verschillende gerechten gemaakt: 2 soorten Springrolls, Groene Curry en vis amok in kokos en banaanblad (mmmmmm!!!) en als afsluiting een traditionele cake Num Batt cake in bananenblad. Uiteraard hebben we, om onze kookkunsten te testen alles zelf opgegeten op de veranda direct aan de Mekong.

Kookcursus

In Phnom Penh heeft Frits, een Nederlander, het restaurant Frizz met daar bij een kookschool.

Nadat we in het restaurant heerlijk gegeten hadden besloten we een kookcursus te boeken. De luxe Khmer gerechten zijn heerlijk gekruid maar toch zacht van smaak.

Dit wilden wij ook leren te bereiden! We zijn eerst met de docente naar de lokale markt gegaan om boodschappen te doen. Op de markt vertelde ze gelijk over de ingredienten waarbij ze ook allerlei producten aanwees die in Nederland niet gebruikelijk zijn.

Zo kwamen we roze eieren tegen die aan de binnenkant zwart schijnen te zijn. Deze zijn 20 dagen in zout water gekookt. Er waren ook zwarte eieren, deze zijn 40 dagen in zout gekookt.

Niet verwonderlijk dat deze zout smaken…..

 

Verder ligt er zeer veel vis in manden op de grond,  er hangen kippen en halve varkens aan haken en uiteraard is er een rijke sortering aan groenten en kruiden.

frizz